• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wanneer schrijf je getallen voluit en wanneer niet

Gegevens
Gemaakt door: 27.02.2021
Auteur: Pam
Bekeken: 686

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Je zet accenten op één als uit de context niet duidelijk wordt dat je het cijfer bedoelt en niet 'een' als gewoon lidwoord. Hieruit blijkt dat 7 seconden trager werd gereageerd dan gemiddeld.

Alle 27 respondenten hebben meegewerkt aan het onderzoek. Schrijf de onderstaande getallen correct op! Je schrijft dus 'een van de drie geïnterviewden', zonder accenttekens. Martine 12 maart om Wat te doen met het getal ? Hieruit blijkt dat zeven seconden trager werd gereageerd dan gemiddeld.

Dit is echter niet verplicht. Deze informatie is voor ons van groot belang: op basis hiervan kunnen we de website optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken.

Ik wil geen Google reviews. Hierboven zag je al enkele voorbeelden. Ook is het vaak van belang dat dit getal exact wordt weergegeven. Soms wordt een groot getal helemaal in letters geschreven, bijvoorbeeld in officile stukken van een notaris:. Zoals: 'Deze terugval is te zien in de vragen 2 en Als echte digital nomad reist ze met haar laptop de wereld rond.

 • Familie Vrienden Studiegenoten Scribbr We staan altijd voor je klaar.
 • In de meeste zakelijke teksten kom je getallen tegen. In cijfers of in letters.

Getal foutief uitgeschreven

Om wat voor kommagetallen gaat het? Acht eigenschappen van een goede redacteur De of het? Goede vraag! Bo van Alst Bo werkt als senior editor voor Scribbr. De schrijfwijze getallen bij valuta, maten, gewichten, data of temperaturen is duidelijk: altijd in cijfers.

 • Rangtelwoorden  zoals: eerste, tiende, zevenentwintigste worden vaak ook gedeeltelijk in cijfers geschreven. Betrouwbare hulptroepen vinden is niet makkelijk
 • NU Beter Duits.

NU Beter Spaans. Bijgewerkt op 17 april About the Author: Jeroen Beelen. Heeft het getal drie cijfers dan plaats je er nooit een punt tussen. Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.

Voor de duidelijkheid schrijf je getallen in cijfers bij complexe, exacte en financile getallen. Dat is om lange rijen nullen te voorkomen.

Twijfel je?

Dus je schrijft 38 en , maar Dan kun je denken aan: getallen tot en met twintig; tientallen tot honderd; honderdtallen tot duizend; duizendtallen tot tienduizend; miljoen en miljard. Grote getallen De viermiljoenste klant kreeg van de supermarkt 15 seconden gratis winkelen aangeboden.

Het is gebruikelijk om de volgende getallen als tekst te schrijven:. Gerelateerde artikelen. Dit geldt al helemaal voor nog langere getallen. Internationale symbolen voor munteenheden kunnen voor of achter het bedrag staan. Zie ook dit artikel.

Getallen in cijfers of letters

Percentages Op de eerste vraag gaf veertien procent een negatief antwoord. Getallen gebruiken: wanneer schrijf je ze uit? Beter Afrikaans.

 • Vervolgens is de enquête verstuurd naar personen, waarna respondenten de enquête hebben ingevuld.
 • Hoi Emely, Je schrijft zevenjarige voluit!
 • De gegevens zijn voor ons niet toegankelijk en we hebben ook geen invloed op het al dan niet plaatsen van deze cookies.
 • Zo ja, moeten deze dan uitgeschreven worden?

In getallen van vijf of meer cijfers markeert een punt de show mobile 6042bc roermond Je kunt het gebruiken om allerlei spellingkwesties op te lossen.

In het Australische regenwoud zijn vorig jaar Taalvraag per telefoon. Veel nieuwsredacties hanteren de regel dat leeftijden altijd in cijfers worden weergegeven: een jongen van 17ik begrijp het en ga akkoord. Beter Spellen.

Wat zegt Het Groene Boekje?

Beste Martine, is inderdaad een rond getal, maar schrijf je niet uit. Dus: twee, vijf, zestien en negentien. Als je een exacte waarde wil aangeven dan moet het sowieso in getallen worden geschreven.

In paragraaf twee punt drie wordt het literatuuronderzoek besproken. Van de ongeveer Voorbeeld: Ik ben 25 jaar. En ik schrijf in een aantal hoofdstukken erna dat XYZ in 40 jaar afgeschreven kan worden.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   09.03.2021 06:37 Ravin:
   Het duidt dan een hoek aan of een geografische lengte of breedte.

   02.03.2021 01:04 Farahnaz:
   Getallen boven de twintig schrijf je in cijfers, dus: drie, acht, achtste, Mvg Emely Beantwoorden.

  Ten anker

  Vond