• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Eigen bed frame maken

Gegevens
Gemaakt door: 22.02.2021
Auteur: Fieke
Bekeken: 636

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Is het bed voor jou bestemd? Is er nog geen matras bij het bed gekocht?

Zoals hier beschreven kan je het hout op diverse locaties kopen. De tekeningen geven verder weer waar de houtgaten moeten komen en welke onderdelen met elkaar verbonden moeten worden.

Slapen in een stoomlocomotief of een zeilboot, stoere trucks en shovels als bedden voor kinderen. Steeds populairder in Nederland en België wordt het familiebed om met heel de familie in een bed te liggen. Kinderen zijn verliefd op boomhutbedden.

Zo bespaar je ruimte. Ook kan er gekozen worden voor een eenpersoonsbed met laden, uitschuifbed en extra opbergruimtes, eigen bed frame maken. Allereerst heb je te maken met de ombouw en de draagconstructie van het bed.

Echt knap dat je het bed helemaal zelf hebt gemaakt! Voorheen werden bedden ook vaak van steigerhout gemaakt.

 • Nou is het natuurlijk heel leuk als je van die mooie plaatjes voorbij ziet komen. Een opklapbed komt ook zeer goed van pas in eenlogeerkamer.
 • Daar weet ik zelf genoeg van, want mijn kinderen zijn ondertussen alweer jaren het huis uit. Een bedstee heeft andere onderdelen nodig dan een hoogslaper, dus let goed op hoe je alles op maat laat maken.

Dit heb je nodig

Door een cirkelzaag te gebruiken, kan het je ook veel tijd en werk schelen! Dus moeten onze kinderen bij elkaar op de slaapkamer slapen. Sketchup bestand van een stalen bedframe Om dit doe-het-zelf project nog leuker te maken, hebben wij een Sketchup bestand van het stalen bed toegevoegd.

Het is zonde om tijd en geld te steken in mooi materiaal en zorgvuldige bewerking en deze aspecten te veronachtzamen. Miljoenen foto's in de homify-app!

 • Tip nummer 2: zorg ervoor dat de constructie erg stevig vast zit.
 • De bouw van een houten lattenbodem voor het matras Dit deel van het project kun je zo moeilijk of gemakkelijk maken als je zelf wil.

Je bed maken met goede bouwtekeningen is simpel tuinbank zelf maken steigerhout hoeft ook nog eens weinig tijd te kosten, eigen bed frame maken. Hebben jullie ook een hoogslaperbed dat op een boomhut lijkt. Lees dan mijn privacy verklaring. JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in uw browser.

Dat is zeker het geval bij een bed met een houten constructie.

Inspiratie

We willen vaak te snel aan de slag als we met een nieuw project beginnen. Zet nu de twee korte latten van 62 cm ertussen en je hebt het frame zonder dak klaar staan. Je kunt zeggen dat dat subjectief is, maar over een helder ontwerp en goed, mooi materiaal is bijna iedereen het wel eens.

Geniet van je heerlijke nachtrust. Een twijfelaarbed is een eenpersoonsbed voor mensen eigen bed frame maken graag lekker ruim slapen.

Het is zonde om een bed te kopen als jouw kind hier over twee tot drietal jaren al niet meer in past. Hierdoor kregen we al een eerste indruk van hoe het matras zou liggen. Het ontwerpen van je bed Bij het ontwerpen van je bed is het belangrijk dat je jouw smaak en wensen goed op papier weet te zetten.

Het maken van een bouwtekening voor een bed

Wellicht geeft dit bestand je inspiratie zodat je je eigen uniek ontworpen bed kunt maken. En kon je de beschrijving goed volgen? In de volgende sectie lees je waarom steigerhout zo interessant is als houtsoort voor een zelfgemaakt bed. Maar het is gelukt thanks. Je kunt kiezen uit een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed, een slaapbank, een boxspring of een stapelbed.

Vind je dit project leuk. Het belangrijkste wat jij moet weten, is dat de keuze weloverwogen moet zijn. Jeep kinderbed maken van eigen bed frame maken en MDF platen.

Hopelijk heb ik jullie weer weten te inspireren. Zoals je mogelijk al ergens hebt kunnen lezen zijn er van praktisch alle meubels meerdere bouwtekeningen in het pakket te vinden. Nu heb je je dak compleet, eigen bed frame maken. Je kunt ook zelf een lattenbodem maken, maar dit scheelt heel veel tijd. Misschien ben je geen ervaren doe-het-zelver. Subscribe to RSS Feed?

Interessante blogs

Op die manier zie je direct als je ergens onverhoopt een rekenfout hebt gemaakt of dat de verhoudingen wellicht niet helemaal kloppen.

De hoek moet gelijk zijn aan de andere hoek. En dat klinkt altijd als muziek in de oren.

Zelf een lattenbodem maken. Wij hebben hieronder stap voor stap uiteengezet hoe je dit bed zelf ook kan bouwen. Alweer 36,5 week zwanger.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   24.02.2021 08:59 Phileine:
   Hierdoor is de levensduur van het bed te kort en zal het onvermijdelijk zijn om binnen afzienbare tijd een nieuw bed te moeten kopen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een fraaie houten plank bij het hoofdeinde te bevestigen.

   03.03.2021 01:47 Jacinta:
   Je neemt de koppelstukken en schuift deze over de buizen heen en zet het koppelstuk vast op de gewenste plek.

   03.03.2021 09:25 Zowie:
   Maar je hebt ook tweepersoonsbedden van cm voor mensen die een minder ruime kamer hebben. Vuren is bij de meeste bouwmarkten tegen bijzonder goede prijzen verkrijgbaar.

  Ten anker

  Vond