• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe bereken je km per uur naar meter per seconde

Gegevens
Gemaakt door: 28.02.2021
Auteur: Christianne
Bekeken: 999

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Je kunt uitleggen wat we bedoelen met een samengestelde eenheid. Bezoekadres Lopendediep 5 NV Groningen.

Op dezelfde manier kun je uitrekenen hoeveel meter iemand per seconde heeft gelopen. Hieronder zie een video met uitleg hierover. Om vervolgens de snelheid te berekenen deel je het aantal kilometers door het aantal uur. De snelheid van een voorwerp geeft aan welke afstand in een bepaalde tijd wordt afgelegd.

De gegevens staan op de juiste plek.

Aangezien we de snelheid van de kabeljauw in meters per 1 seconde weten, kan ik dit aantal meters x 3,6 doen. Opgave 7 Vul in. Er horen steeds twee begrippen bij elkaar. St walrick overasselt 16 Reken de volgende snelheden om.

Daarmee bedoel ik; heb je het aantal meters wel omgerekend naar bijvoorbeeld kilometers wanneer je het antwoord wilt invoeren.

De afstand die ze gelopen hebben is 3.

Eigenschappen Meter per seconde

Opgave 17 Reken de volgende snelheden om. Gebruik hierbij symbolen. Ik ga dit getal vermenigvuldigen met 60, er zitten immers 60 seconden in een minuut. Opdrachten Niveau 1 Opdrachten Niveau 1. Zijn snelheid verandert niet. Henk heeft de meter in 32 seconde gedaan.

Snelheid is de verhouding tussen de afstand die een voorwerp aflegt en de tijd die het daarvoor nodig heeft. Siberische kat kitten het ingevulde tabel. Wie was het snelst. Opdrachten Niveau 1. Wat zijn de gegevens waar je mee kan starten.

Weet jij het antwoord?

Samenvatting Je kunt uitleggen wat snelheid is. Om van kilometer per uur naar meter per seconde te gaan, heb je eigenlijk twee stapjes. Heb je vragen over dit onderwerp?

Openingstijden app Maandag tot en met donderdag:. Pjotr vaart in 2,5 uur een route van kilometer. Liters berekenen. Daarna zet het de ingevoerde waarde om in alle eenheden die bekend zijn voor de rekenmachine? Hoe meer tijd je hebt, hoe groter de afstand die je af kunt leggen met dezelfde snelheid.

Omrekenen meters per seconde

Je doet hetzelfde om van minuten naar uur te gaan. Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Begrippen Begrippen. Begrippen snelheid De snelheid die een voorwerp gemiddeld had.

Wie was het snelst. Vraag: Welke van deze twee vissen zwemt het snelst. Maandag tot en met donderdag: Hoeveel Meter per seconde is 1 Kilometer per uur. Geef van elke eenheid aan of het een samengestelde eenheid is of niet. Mehmet heeft een coole scooter gekocht. We hanteren de regel " x 3,6".

Maar hoe kun je hier precies mee rekenen?

Schrijf op welke tweetallen dit zijn. Mehmet vertelt me dat hij ooit 30 kilometer in slechts 18 minuten heeft afgelegd. Een website met tools voor de Nauurkunde docent.

Door de afstand te delen door de gebruikte tijd weet je de gemiddelde snelheid. Maar verschillende meeteenheden kunnen ook direct aan elkaar worden gekoppeld bij de conversie. Met de fiets rij je niet altijd op topsnelheid.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   02.03.2021 00:13 Hendrike:
   Allemaal eenheden die een tijd aangeven, maar hoe zat het ook alweer?

   04.03.2021 09:47 Satish:
   Opdrachten Niveau 2 Opdrachten Niveau 2.

   02.03.2021 12:28 Jasmin:
   Voor het bovenstaande voorbeeld zou het er dan zo uitzien: 77

  Ten anker

  Vond