• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Excel tijd optellen

Gegevens
Gemaakt door: 26.11.2020
Auteur: Marlyn
Bekeken: 187

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Het resultaat is , wat niet wat u zou verwachten. Verzenden Nee, bedankt.

Stel je vraag! Hier is het Engelstalige artikel ter referentie. De bestaande notatie wordt echter niet vervangen. Te kiezen valt uit een lange lijst met eenheden. Bovenin onder Voorbeeld is de uitkomst al te zien.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy Cookies. Wachtwoord vergeten Vul hier uw email adres in.

Dan geeft Excel geen tijd weer, excel tijd optellen, maar het getal dat voor die tijd staat. Het werkt. Cryofiel 08 augustus Gold in this category. Druk vervolgens op Enter? De bestaande notatie wordt echter niet vervangen.

Stel je vraag! Stel dat u en uw vrienden de begin- en eindtijd weten van een vrijwilligersproject en u wilt weten hoeveel tijd u in totaal hebt besteed.

Was deze informatie nuttig?

Tot slot nog een aardigheidje dat de uren omzet naar minuten. De notatie in cel D2 wordt samen met de formule gekopieerd. In het gelijknamige venster, onder de tab Getal , kies je voor Tijd en scrol in het venster ernaast naar en klik dat aan. Kwart over drie snachts is dan dus 27, Je moet even experimenteren, bij mij moet ik de dubbele punt : gebruiken tussen de uren en de minuten, maar er is een goede kans dat jij een punt moet gebruiken.

Ik heb vier werkdagen ingevuld van 4,5 uur8 uur, excel tijd optellen. Formules en functies. Als je in het lint tab Start kiest voor de notatie Tijd dan is de uitkomt Klik in het menu Opmaak op Celeigenschappen en open het tabblad Getal.

Kwart over drie snachts is dan dus 27. Typ in cel B2 en typ 9 : 30 in excel tijd optellen B3!

Account Options

En dan krijg je pas de gewerkte tijd. Daarvoor hebben we immers een urenstaatje gemaakt. Het resultaat is , wat niet wat u zou verwachten.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. De truc is het aanpassen van de tijdnotatie. De notatie van die cel is dan ook Tijd. Verder is het noodzakelijk om uren die de 24 uur overschrijden de notatie te geven zoals hierboven besproken. In het voorbeeld hieronder zie je welke notatie je moet kiezen, excel tijd optellen.

Weet jij het antwoord?

Excel rekent dan zelf over de grens van 24 uur heen. Lijkt raar maar zo werkt het wel. Het probleem is namelijk dat je boven de 24 uur uitkomt. De bestaande notatie wordt echter niet vervangen. Print RSS reacties Bookmark.

 • Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account?
 • Je hebt alle cellen in de kolom de notatie "tijd mee gegeven, maar dat is tijd als in "hoe laat is het" niet tijd als in "zoveel uur en zoveel minuten".
 • Indien het overzicht compleet en correct is kunt via de wizard de verdere gegevens invullen en uw bestelling afronden.
 • Heel goed!

Even experimenteren dus, maar het wordt anders als we iets verder gaan met berekenen? Met andere woorden: hetgeen aan tijd gezien wordt in Excel is visueel en dus geen werkelijke tijd.

Zoals je kunt zien in het gele gedeelte van de afbeelding is dat 10 In C33 staat het getal van de tijd maal Nog meer rekenen met tijd We hebben gezien dat rekenen met tijd dus excel tijd optellen eenvoudig is, maar ik denk dat je er nu wel uit kunt komen. De gebruikte url is ongeldig. Typ [h]: mm; in het vak type boven aan de lijst met notaties en kies vervolgens OK, excel tijd optellen.

Voorbeeld voor uren U kunt als volgt tijdtotalen opmaken die groter zijn dan 24 slim straight jeans heren Maak een nieuw werkblad en typ de volgende waarden, excel tijd optellen.

Hoe tel je tijden (b.v. gewerkte uren) bij elkaar op?

Een omslachtige manier is om zowel de datum als de tijd in te voeren. Webmail Teamviewer Migratie Exchange Vermenigvuldig het getal met 24 en de uitkomst is

Het beste antwoord De truc is het aanpassen van de tijdnotatie. Hier is het Engelstalige artikel ter referentie. De uitkomst is een decimaal getal en dat moet de notatie Tijd krijgen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   01.12.2020 06:13 Kyra:
   De aangepaste notaties voor minuten en seconden moet u echter zelf maken voor elke werkmap waarin ze nodig zijn.

   01.12.2020 19:14 Havin:
   Selecteer de opmaak die u wilt toepassen en klik op OK. Nou, dat is eenvoudig genoeg, maar er is een extra stap, als uw uren meer dan 24 zijn.

  Ten anker

  Vond