Daar wordt iets mee gedaan. Hier is geen lijdend voorwerp.
Jij verbaast je steeds meer. Ik heb VOOR mijn moeder een bos bloemen meegebracht. Ik schenk mijn buurman een wijntje in. Joris is verkouden. Begrijpend lezen nog lastig? Een gezegde bevat namelijk alleen de werkwoorden die bij elkaar horen. Andere voegwoorden omdat, voordat, nadat, wanner, toen, als, ofschoon, tenzij en nog veel andere zorgen voor onderschikking.
Maar we doen het vaak dagelijks. In het Frans: Ik geef hem een boek. Wij twijfelen aan zijn trouw. Zodat onze kinderen het weer beter krijgen dan wij. Maar bij sommige korte zinnen mist er iets!
De persoonsvorm koppelt het onderwerp aan een eigenschap van het onderwerp.
Waarom moet je zinnen kunnen ontleden?

Wat sta jij daar te lachen? Maar intussen heeft ook hij zijn plaatje op de rots veroverd. Hoe Ik kijk verlangend uit naar mijn verjaardag. Uitleg zinsontleding. In het Frans: Ik geef hem een boek.
- Lidwoorden in het Duits In het Duits zijn er verschillende lidwoorden. De poes miauwde , blies , krabde en sloop weg.
- Als je die vraag aan kinderen stelt, zullen velen beginnen met knikken. Je kunt nu het werkwoordelijk gezegde vinden.
Het antwoord op deze vraag is het onderwerp. De man bijt. Lijdend voorwerp. Mijn oma bakt een heerlijke taart. Ik zal het pakketje voor je deur neerleggen! In zin b staat huiswerk ertussen.
Jan geeft het AAN zijn moeder. Hoe Ik kijk verlangend uit naar mijn verjaardag. Zij schamen zich.

Is geslaagd : werkwoordelijk gezegde. Ik wil DAT niet. HET gaat goed met ons. Sinds vorige week heeft onze dierentuin een nieuw verblijf voor de leeuwen. De fietser haalde mij in. Hoofdgedachte De hoofdgedachte van een tekst is datgene wat de schrijver duidelijk wil maken.
Onderschikking
Hoe Ik winkel daar graag. Ik winkel daar graag. Het vliegtuig vliegt over deze stad.

Ik heb geen zin. Klik hier om de oefeningen in de leermodule te doen. Zij heet Marieke. Verschil met bijwoordelijke bepaling Kijk naar de volgende zinnen. Begrijpend lezen is een complex vak. Oefeningen Klik hier om de oefeningen in de leermodule te doen. In dit laatste geval is het gebruik van er meestal optioneel:. Zie ook Deflexie taalkunde en Analytische taal. Rook onder motorkap worden Het werkwoord worden is alleen een koppelwerkwoord als het een onderwerp koppelt aan een zelfstandig naamwoord of een bijvoeglijk naamwoord.
Wat is het onderwerp van de zin?

Hij is leuk. Om nadruk te leggen op een persoonlijk voornaamwoord, wordt in het Frans vaak een verdubbeling gebruikt: moi je , toi tu enz.
Waarvoor Je gebruikt dit voor de afwas.
Heeft hij je geholpen. Ik schil deze appel met een mes! Heten, voorkomen Heten Marieke heet opvliegend te zijn.
Populaire materialen:
Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.