• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Mag je scooter rijden met alleen een auto rijbewijs

Gegevens
Gemaakt door: 22.11.2020
Auteur: Myriam
Bekeken: 106

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De gebruikte url is dubbel. Dus leren rijden met een cc en dan plots zomaar overstappen op een cc puur en alleen op basis van leeftijd?

Pelle 19 juni Silver in this category. Wil je een van deze voertuigen besturen en ben je in het bezit van het rijbewijs B voor de auto of A voor de motor? Twijfel je over het halen van je rijbewijs B voor de auto of het rijbewijs AM voor een bromfiets of scooter? Voor een bepaald type bouwjaar en cilinderinhoud had je geen motorrijbewijs nodig. Met zijn allen alleen in de auto kan en zullen we vast blijven doen.

Ik mocht op mijn 16e mooie engelse zinnen over gelukkig zijn met een scooterrijbewijs. Veel sneller rijbewijs afpakken. Als je mensen met een autorijbewijs op een lichte motor laat rijden laat je ze kennismaken met motorrijden. Voor deze voertuigen heb je geen bromfietsrijbewijs AM nodig. Als je dit na hebt gehaald moet je 4 uurtjes rijles volgen en schrijft de gemeente code bij.

Je hebt er ook geen autorijbewijs B of motorrijbewijs A voor nodig, waardoor je daarmee zonder die bewijzen de openbare weg op mag.

De toonzetting bevalt me geenszins. TegenXinnig 21 juni Gold in this category.
  • Ik mag dit helaas niet en moet gewoon een extra rijbewijs gaan halen.
  • Haal je het motorrijbewijs A? In de winkel kunt u pinnen of contant betalen, op de webshop via IDEAL, in3 in 3 keer betalen , bankoverschrijving of Scooter leasen scooter kopen op afbetaling.

Een A1 motorfiets

Heb je een autorijbewijs of motorrijbewijs dan hoef je niet een apart scooterrijbewijs te halen. We zetten er hieronder even een paar voor je op een rij: Autorijbewijs Je kunt lessen vanaf 16,5 jaar. Het praktijkexamen kun je alleen maar doen wanneer je theorie nog geldig is.

Toch mag je in de meeste Europese landen motorrijden met een autorijbewijs. Hier moet je op letten! Dat kan niet on-the-fly.

Je zou niet de eerste Vespa-rijder zijn die per ongeluk de Nederlandse grens oversteekt en een bekeuring krijgt. Je mag scooter rijden met een motorrijbewijs A of een autorijbewijs B, omdat je het bromfietsrijbewijs AM daarbij automatisch bijgeschreven krijgt.

Je mag al vanaf 17 voor je rijbewijs op. En het nut van het examen van A2 naar A is twijfelachtig. Dit zo een enorme toename in verkeersdoden gaan veroorzaken.

Rijlessen voor bromfietsrijbewijs volgen en examen aanvragen

Het grote verschil tussen bijvoorbeeld duitsland en nederland is dat ze in duitsland discipline hebben. Fast and Furious Scooters treedt op als vrijgestelde bemiddelaar. Mochten de lidstaten de aanbevelingen overnemen is dit goed nieuws voor jonge motorrijders. Hierin is de vraag eigenlijk onduidelijk omdat niet worst gevraagd of het om een brom- danwel motorscooter gaat.

Wanneer je 16,5 jaar bent mag je autorijles nemen categorie B Pas wanneer je 17 bent kun je ook daadwerkelijk je rijbewijs halen. Santander en Fast and Furious Scooters geven geen advies. En nu kom je met het feit dat je heel veel mensen kent die zakelijk een motor rijden.

Heb ik een AM rijbewijs nodig op bijzondere bromfietsen zoals de Segway rijden. Deze groep mensen had de drempel om een rijbewijs te halen anders wellicht te hoog gevonden.

Bromfietsrijbewijs of autorijbewijs halen?

Het kostte mij overigens nogal wat moeite om het te bewijzen. De toonzetting bevalt me geenszins. Ik mag dit helaas niet en moet gewoon een extra rijbewijs gaan halen. Deze sites zijn handig als je even wilt testen of je goed voorbereid bent op de eindtoets. Registreer je gratis!

Santander en Fast and Furious Scooters geven geen advies. Je fatsoenlijk kunnen voort bewegen op een motor moet je leren. Ik denk zoveel maar dat hoeft niet altijd op feiten te zijn gebaseerd. Vier lesjes is niet voldoende! En ook elk idioot gedrag hard aanpakken! En ja, ook met een cc fietsje kun je jezelf binnen no-time morsdood rijden.

Dit is defensief rijden in mijn beleving.

Rijbewijs halen Tilburg

Nadat je deze behaald hebt mag je ook automatisch op een scooter rijden. Met het autorijbewijs B mag je ook bromfietsen en scooters besturen. Je volgt praktijklessen en bestudeert de theorie.

Met enkele uren cursus op een beginners fiets is dan al een hele verbetering. Het gaat dan bijvoorbeeld om een Segway, net als een Stint of een Trikke! Registreer je gratis.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0